Let op: Veel fake-accounts van bekende Meesteressen op social media

Wij zien de laatste weken veel berichten van Meesteressen en Kinkygirls waar een fake-account van wordt aangemaakt. Oplichters maken een account aan dat een kopie is van het origineel, met dezelfde foto’s en teksten. De profielnaam lijkt er vaak op, maar is net niet hetzelfde. Deze accounts benaderen je via een privé-bericht en proberen dan geld bij je los te krijgen. Betaal dan dus niet!

Vooral op Twitter gebeurd dit veel, maar ook op Facebook en Instagram komt het voor. Het is o.a. gebeurd met Kinkygirl Cristal, Kinkygirl Carina, Meesteres Vernice, Meesteres Kiana, Meesteres Nadia, Meesteres Michela en vele anderen.

Hoe kan je echte accounts van nep accounts onderscheiden?

Sowieso moet je je al afvragen of het klopt, dat een Meesteres je in een privé-bericht benaderd. De meesten doen dat al niet zomaar uit zichzelf. Als je zo een bericht krijgt, kijk dan goed naar de volgende zaken:

  1. Kijk naar het aantal volgers, de fake-accounts hebben vaak maar 10 of 20 volgers terwijl de echte dame er meer dan duizend heeft
  2. Als de Meesteres zelf een website heeft, kijk dan of de naam van het account ook overeenkomt met het account dat op haar eigen website staan

Als je ziet dat je te maken hebt met een fake-account, ga er dan verder niet op in. Blokkeer en rapporteer het nep-account. Stuur een berichtje naar de echte Meesteres en vermeld dat er een fake-account actief is onder haar naam. Dan kan de echte Meesteres daar ook verdere actie op ondernemen.