Voetbalelftal Waalre 5 strikt dominante sponsor (Domination Palace), tot ongenoegen van de KNVB

Domination Palace

Een voetbalelftal dat zelf een sponsor regelt voor meerdere jaren; het lijkt zeer welkom voor iedere voetbalclub. Maar het vijfde van RKVV Waalre strikte een seksclub. Het bestuur is er niet blij mee en van de KNVB mag het niet.

Bij ‘het vijfde’ prijkt de komende vijf seizoenen de naam van seks-club Domination Palace uit Valkenswaard op de nieuwe zwart-witte shirts. In deze club kunnen mannen zich stevig laten domineren, compleet met zweepjes, het pijnigen van de geslachtsdelen en slaventraining.

Davy van Lieshout en een paar teamgenoten kwamen bedrijfsleidster Denise van het Valkenswaardse seksbedrijf in juli tegen op de kermis in haar dorp. De mannen spraken haar aan over sponsoring en wat als grap begon – ‘we waren allemaal lekker in de olie’ -, werd de dagen daarna steeds serieuzer. Er gingen e-mails heen en weer: ,,Wij domineren op het veld”, schreef het Waalrese team. ,,Wij trappen hier ook tegen ballen”, antwoordde Denise. Ze besloot dat het goed zou zijn haar bedrijf uit de taboesfeer te halen en betaalt voor sokken, broeken en shirts.

Zweepjes

Bij de club heersen gemengde gevoelens. Gevraagd naar de nieuwe sponsor verwijst de voorzitter van de sponsorcommissie van RKVV Waalre naar clubvoorzitter Paul Lavrijssen. Die is duidelijk: ,,Het is beter van niet.” Bovendien: van de KNVB mag het niet. In voorschriften van de bond staat dat een shirtsponsor niet mag verwijzen naar drank, tabak of de seksindustrie.

Komt de sponsor er wel of niet? ,,Als elftal gaan we zwart op wit zetten dat de shirts gedrukt mogen worden”, zegt Van Lieshout. Het logo bestaat uit de bedrijfsnaam. ,,Niks met zweepjes of zo. Als de KNVB er een punt van wil maken dan moet die zich maar melden.” Als het plan dan alsnog sneuvelt, betalen de spelers meesteres Denise uit eigen zak. ,,Dan hebben we mooie warmloopshirts.”

Denise is net zo enthousiast als ‘haar’ voetbalteam en zou graag een keer de aftrap verrichten met een paar van haar dames. De spelers worden uitgenodigd voor een rondleiding bij de nieuwe sponsor. ,,Dat moet in twee groepen”, zegt Van Lieshout. ,,Want er is veel animo.”

Bron: AD