Wat is een fetishparty of kinkyparty? Wat kan je verwachten?

Toxic Fetishparty

Wat kan je verwachten als je naar een fetishparty of kinkyparty gaat? Hoe kan je goed voorbereid naar je eerste fetish / kinky feest? We geven je hier wat tips & tricks!

Er is eigenlijk niet echt een verschil tussen een fetishparty en een kinkyparty. De namen worden wat willekeurig gebruikt maar hebben vaak hetzelfde principe. Vanaf nu houden we het in dit artikel op de term fetishparty.

Een fetishparty heeft een dresscode. In de basis is het kledingvoorschrift altijd dat je kleding draagt van lak, leer of latex. En eventueel zijn er variaties die door de organisatie worden aangegeven, een bepaald thema bijvoorbeeld. Als je je niet aan de dresscode houd, dan kom je niet binnen.

Wat kan je verwachten op een fetishparty?

Ten eerste, het is een party met muziek. Het is vrijwel altijd dance muziek dat wordt gedraaid op deze feesten. Het is in grote lijnen hetzelfde al vele andere feesten. Er zijn vaak meerdere zalen met muziek, er is een rookruimte, er zijn toiletten, horeca om je drankje te halen, EHBO etcetera. Wat afwijkt van een gemiddeld feest is mogelijk dat er speelruimtes en omkleedruimtes zijn. Maar verder is het gewoon een party. Je komt dus niet gelijk terecht in één grote orgie 🙂

Een fetisparty is geen orgie, dat beeld bestaat nog vaak, maar is beslist niet het geval. Je zal dus niet bij binnenkomst in een seksfestijn belanden waar je aan moet meedoen. En heb je ergens op TV gezien dat mensen aan vleeshaken door de lucht vliegen? Dat betekent nog niet dat dit op elke fetishparty te zien is. Er zijn feesten (zoals Wasteland) waar dit soort acts worden geshowd, maar het is beslist niet de standaard. En het zijn dan ook ingehuurde acts, en niet bezoekers zelf.

Deze feesten hebben vaak wel een erotische lading, de fetishkleding heeft voor de bezoekers een sexuele prikkeling natuurlijk.

Word ik toe gelaten op een fetishparty?

Het is niet altijd zo, maar veel van deze feesten is niet toegankelijk voor een man alleen. Man-vrouw stelletje en vrouwen alleen hebben wel altijd toegang. Je moet natuurlijk meerderjarig zijn (soms boven de 21) en natuurlijk moet je aan de dresscode voldoen.

Wat is de gemiddelde leeftijd op een fetishparty?

De gemiddelde leeftijd is tussen de 35 en 45 jaar. Het kan natuurlijk per party verschillen, maar dat is wat je over het algemeen tegenkomt. Er zijn ook 30-ers en 20-ers, maar met name 20-ers is in kleine getallen. Als je ouder of jonger bent dan het gemiddelde, dan ben je ook zeker welkom natuurlijk.

Kan ik naar een fetishparty gaan als ik geen fetish heb?

Ja, maar je moet je wel aan de dresscode houden natuurlijk. Je kan gewoon de hele avond lekker dansen, niets moet en ‘alles’ mag. Niemand vind dat gek, er wordt niks van je verwacht. Als je vrienden bijvoorbeeld wel deze fetish hebben en je vind het interessant om mee te gaan, zonder dat je zelf deze fetish hebt, kan dat dus.

Kan ik mij omkleden?

Ja er is ruimte om je om te kleden, je hoeft dus niet al thuis je fetish outfit aan te doen. Het mag natuurlijk wel. De omkleed ruimtes zijn wel vrij beperkt over het algemeen, er is niet echt ruimte om honderden tot duizenden bezoekers tegelijk te laten omkleden. Dus het kan zijn dat je in een hal ergens al staand je moet omkleden in de drukte.

Lockers of garderobe zijn meestal wel aanwezig om je ‘normale kleding’ in te doen.

Hou er rekening mee,dat je wel iets hebt om je lockersleutel in op te bergen, aangezien de meeste fetishkleding geen zakken heeft 🙂

Hoe ga je met elkaar om tijdens een fetishparty?

De sfeer is gemoedelijk. Mensen die naar zo’n party gaan zijn over het algemeen openmindend en gaan vrij en open met elkaar om. Het is een andere sfeer dan een normale kroeg. Mensen staan vaak open voor contact en een gesprekje. En verder ga je met elkaar om zoals je in het dagelijks leven ook zou doen. Je gaat niet zonder toestemming aan mensen zitten.

Is sex mogelijk bij een fetishparty?

Een belangrijk verschil t.o.v. een ‘normaal’ feest. Ja, tijdens een fetishparty mag je seks hebben. Natuurlijk met wederzijdse instemming en het is zeker niet zo dat iedereen naar deze party’s gaan om seks te hebben. Echter zie je het over het algemeen niet op de dansvloer. Het is heel soms wel toegestaan, maar de meesten kiezen ervoor om naar de aparte speelruimtes cq darkrooms te gaan. Het kan zijn dat je daar alleen als stelletje naar binnen mag en niet als man alleen.

Als je als stelletje deze ruimtes in gaat, hou er dan rekening mee dat anderen tijdens jouw actie misschien ook toenadering zoeken. Trek dan duidelijk een grens als je daar geen behoefte aan hebt.

Lady Estelle tijdens een fetishparty

Kan je ‘swingen’ op een fetishparty?

Een fetishparty trekt veel swingers aan. Het is voor hen een ideale manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Je legt makkelijk contact waar dan een latere afspraak uit voortkomt of om na het feest samen bij iemand thuis een afterparty te hebben. Ook hier geld weer, niets moet!

Hoe kom ik aan een geschikt outfit voor een fetish / kinky party?

Er zijn vele winkels waar je dit kan krijgen. Wees wel op tijd, als je op het laatste moment iets koopt of besteld levert dat stress op. Je kan online bijvoorbeeld via shop.smdome.com/kleding zien wat er zoal te krijgen is qua lak, leer en latex kleding. Ook kan je in Amsterdam eens kijken bij Webers Holland, al 25 jaar een expert op fetishkleding.