Spanking en zweepslagen, tips & tricks

Af en toe een tikje uitdelen in de slaapkamer gebeurt bij heel veel koppels: ook zij die niet zoveel met BDSM hebben. Je kan er je hand voor gebruiken, maar uiteraard zijn er vele paddles en zwepen voor te krijgen. Hier geven we je wat tips & tricks voor spanking en zweepslagen.

Spanking en zweepslagen - shop.smdome.com

Spanking

Spanking is een erotische handeling waarbij iemand met de hand of een paddle (een plankje) op de iemands billen slaat. Oftewel billenkoek! Veel mensen hebben hier fantasieën over. En het blijft gelukkig niet alleen maar bij fantasie. Er worden regelmatig erotische tikjes uitgedeeld tijdens de seks.

Waarom houden mensen van spanking?

Van oorsprong is spanken een handeling die je veel tegenkomt in de SM wereld. Het is bedoeld om de ander pijn te doen. Sommige mensen vinden het pijnigen of gepijnigd worden erg opwindend. Zo opwindend, dat ze tot een orgasme komen.

Anderen doen juist aan spanking omdat ze opgewonden worden van dominant zijn of gedomineerd worden. Ook kan het gezien worden als het uitdelen van een straf. Toch hoeft dit niet voor iedereen te gelden. Want er zijn genoeg stellen waar het geven van billenkoek simpelweg zorgt voor een pittiger seksleven.

Hoe doe je aan spanken?

Veel heb je niet nodig om te experimenteren met een spanksessie in de slaapkamer. Zo kan je makkelijk je eigen handen gebruiken om een goede klap uit te delen. Het voordeel van de handen, is dat je heel gericht de plek van de klap kan bepalen.

Spanken met een paddle

Wil je toch graag een voorwerp gebruiken? Dan is een paddle het perfecte product om te gebruiken tijdens het spanken. Het is een eigenlijk een plankje dat ovaal of rechthoekig is, met een handvat. Hiermee kan hard op de billen worden geslagen. De huid zal rood opgloeien en de doorbloeding neemt toe. Dit maakt de billen extra gevoelig voor verdere stimulatie.

Materiaal van de paddle

Paddles zijn er in vele soorten materialen, zoals bamboe, leer en kunstleer. Ook zijn ze van rubber en siliconen te vinden. De laatstgenoemde zijn zeer flexibel en voelen (relatief) zacht aan. Ze zijn dan ook geschikt voor de beginnende paddle gebruiker. Een paddle van bamboe is dan meer geschikt voor een ervaren beoefenaar.

Lengte van de paddle

De lengte van een paddle bepaalt ook hoe het op de huid aanvoelt. Paddles met een langer handvat leggen een langere afstand af, waardoor de klap harder aankomt. Er zijn ook paddles met een groot slagoppervlakte. De pijn wordt dan over een groter gedeelte verdeeld, waardoor de impact minder heftig zal zijn.

Paddles met opdruk

Vind jij het opwindend om bij het spanken een afdruk achter de laten? Dan kan je kiezen voor een paddle die extra noppen of een reliëf hebben. Het slagoppervlak is dus niet egaal, waardoor een afdruk wordt afgelaten op de huid.

Tips voor spanking

 • Probeer altijd eerst met de handen te spanken.
 • Spank altijd de billen, niet de overige lichaamsdelen.
 • Buig je hand enigszins tot een kom, houd je vingers bij elkaar en spank voorzichtig in een opwaartse beweging.
 • Tast af hoe je partner erop reageert. Sla niet te hard of te vaak.
 • Varieer met druk, hardheid, plaats en snelheid.
 • Probeer tenminste iedere 3 seconden te slaan.
 • Ga pas na enige oefening over op een paddle.
 • Stop als er een stopwoord of stopteken wordt gebruikt.
 • Koel de huid naderhand af met bijvoorbeeld een aloë vera crème.

Zweepslagen voor beginners

Om iemand te pijnigen met een voorwerp, kan je ook gebruik maken van zwepen.  Een zweep hoef je niet alleen op de billen te gebruiken. De rug en dijen zijn ook goede plekken om de zweep op te laten vallen. Er zijn heel veel soorten zwepen verkrijgbaar. Het gebruik van zweepslagen wordt ook wel ‘whipping’ of ‘caning’ genoemd.

Het verschil met spanking, is dat zweepslagen over het algemeen een intensere pijn veroorzaken. Hij bestaat vaak uit één lange streng, waarmee een zwiepende beweging kan worden gemaakt. Sommige zwepen hebben meerdere strengen of stroken. Dit wordt een flogger genoemd.

Spanking en zweepslagen - shop.smdome.com

Rijzwepen

Een rijzweep is een zweep dat vrijwel hetzelfde is als een paardrijzweepje. Het heeft een kort handvat en heeft aan het uiteinde een platte strook om mee te slaan. Dit uiteinde kan verschillende vormen aannemen.

Flogger

Spanking en zweepslagen - shop.smdome.com
Mistress Vernice met haar flogger

De flogger bestaat uit meerderen stroken, het is een zweep met striemen. Je kan ook zachtjes strelen met de flogger, maar uiteraard kan je er ook flinke tikken mee uitdelen. Hoe meer stroken aan het handvat zitten, hoe groter het oppervlakte zal zijn dat geraakt wordt. Het gevoel is dan milder, dan wanneer je een flogger met weinig striemen gebruikt. Tevens komen lange stroken harder aan dan korte stroken.

Bullwhip

De bullwhip is een gevlochten zweep, die over de hele lengte flexibel is. Het is een wat langere zweep. Daardoor is het beter om dit alleen te gebruiken als je meer ervaring hebt, omdat het lastiger is om gericht te raken. Door de lengte van de zweep wordt veel meer snelheid gecreëerd, waardoor de pijn als zeer intens kan worden ervaren.

Tips voor zweepslagen:

 • Een flogger voelt wat minder ‘scherp’ aan dan een crop of bullwhip.
 • Oefen eerst met een zweepje van zacht materiaal, zoals siliconen.
 • Wanneer je partner gewend is aan het gevoel, kun je zweepslagen opvoeren in snelheid en intensiteit.
 • Sla in de vorm van een ‘8’.
 • Houd de zweep uit de buurt van gezicht en ogen.
 • Met paardenzwepen en bullwhips dien je eerst goed te oefenen (op banken, bomen etc.), alvorens ze op je partner te gebruiken.
 • Weer er zeker van dat je voldoende controle hebt en weet waar je zweep terechtkomt.

Je weet nu alles, we wensen je veel plezier toe bij het toepassen van spanking en zweepslagen!

 

2 gedachten over “Spanking en zweepslagen, tips & tricks”

Reacties zijn gesloten.