Sounding, wat is het en waar moet je op letten?

Sounding on SMDOMEIn de BDSM wereld wordt het inbrengen van voorwerpen in de urinebuis van de penis ‘cock stuffing’ (letterlijk ‘pik vulling’) of sounding genoemd. Het gaat om het inbrengen van lange, dunne, gladde voorwerpen van chirurgisch staal. Deze voorwerpen worden ‘sounds’ genoemd en dat verklaart direct waar de term sounding vandaan komt.

Sounds of dilators

Sounding on SMDOMEDe meest voorkomende sounds zijn de Van Buren, die de vorm van een J heeft, en de Dittle, die recht is. Bij gebrek aan goede sounds worden ook wel koortsthermometers gebruikt, of andere voorwerpen die lang en dun zijn. Maar chirurgisch staal wordt aanbevolen, omdat dat materiaal makkelijk schoon te maken is en onbreekbaar is als het is ingebracht. Hoewel je misschien een thermometer in je medicijnkastje hebt liggen en er direct mee aan de slag zou kunnen, moet je je bedenken dat die van glas is. Als hij breekt bij het inbrengen, dan loop je de kans op ernstige verwondingen (nog los van de vergiftiging die je kunt oplopen van het kwik).

Goede dilators kan je vinden in de shop van SMDOME.

Overigens bestaan er ook urethral vibrators; stalen sounds die kunnen trillen. Ook sommige kuisheidskooitjes hebben een ingebouwde sound.

Glijmiddel

Sounders gebruiken veel glijmiddel om de voorwerpen makkelijk in te kunnen brengen. Wees voorzichtig met naar binnen duwen, want voor je het weet krijg je kleine scheurtjes in de urinebuis. Mocht je bij het inbrengen stuiten op een obstructie dan is dat vaak een vernauwing of een litteken. Duw dan niet door, maar neem meer glijmiddel of dunnere sound. Spuug is geen goed glijmiddel. Het droogt te snel waardoor je na korte tijd irritaties kunt krijgen. Bovendien bevat speeksel bacteriën en suikers die tot ernstige ontstekingen kunnen leiden. Niet doen dus. Het beste is een glijmiddel op basis van water of siliconen. Wat jij het lekkerst vindt. Glijmiddel op basis van siliconen is moeilijker schoon te maken, maar blijft wel langer werken.

Waarom? In godsnaam, waarom Sounding?

Sounding on SMDOMEMannen die tot hier hebben doorgelezen: chapeau! Veel mannen zullen al afgehaakt zijn en met plaatsvervangende pijn in hun kruis zijn weggeklikt. Mannen die sounding interessant vinden, doen dat omdat het inbrengen van een staafje hen seksueel genot geeft. In de BDSM scene wordt sounding ook gebruikt in machtsspelletjes. Sommige gebogen sounds maken het nagenoeg onmogelijk om een erectie te krijgen, als ze zijn ingebracht. Vaak worden sounds vastgemaakt aan een object of gecombineerd met een kuisheidsgordel, zodat bewegen volledig wordt gecontroleerd door de Meester(es).

Risico’s van Sounding

Het belangrijkste risico is natuurlijk schade aan de binnenkant van de penis. Het weefsel is daar erg dun en gevoelig, waardoor het makkelijk kan scheuren of geïrriteerd kan raken. Daardoor kan korte tijd na het sounden een branderig gevoel bij het plassen ontstaan.

Daarnaast zijn er risico’s voor infecties. Hou je sound goed schoon. Als het branderige gevoel aan blijft houden, of als er bloed bij het plassen meekomt, raadpleeg dan je huisarts. Wees in dat geval eerlijk tegen je arts, zodat hij direct kan helpen.

Ook al doe je het niet vaak, dat wil nog niet zeggen dat je het niet veilig moet doen. Laat je thermometer in je medicijnkastje en investeer in een goede sound.

1 gedachte over “Sounding, wat is het en waar moet je op letten?”

Reacties zijn gesloten.