Rollenspel in BDSM

Rollenspel - Lerares

Rollenspel is iets wat regelmatig voorkomt in de BDSM scene. Dat kan op een luchtige manier met wat nagespeelde scenes, tot zeer realistische en uitgebreide scenario’s. Het rollenspel is iets waar de mensen hun creativiteit en inlevingsvermogen kwijt kunnen, iets waar je helemaal in op kan gaan.

Het aantal scenario’s zijn natuurlijk oneindig. Het is maar net waar je fantasie jou en je speelpartner(s) brengt. Laat je fantasie de vrije loop en verplaats je zelf in een rol, die je op dat moment zou willen zijn.

De intensiteit van het rollenspel kan erg verschillen. Voor de ene is het iets voor een uurtje plezier op een zaterdagavond in de slaapkamer. En hoeft het niet eens SM gerelateerd te zijn. Voor ervaren BDSM aanhangers kan het iets zijn dat heel serieus wordt genomen en uren, dagen of zelfs dagdagelijks voorkomt.

Voorbeelden van rollenspel

Hieronder zie je enkele van de bekendste rollenspellen binnen BDSM:

  • Nursing
  • Ageplay
  • Cuckolding
  • Ponyplay
  • Gevangene/Cipier
  • Schoolmeisje
  • Pooier en hoer
  • Rapeplay/verkrachtingsspel

Een aantal hiervan zijn al erg heftig. Een voorbeeld hiervan is seks onder dwang. Onder sommige mensen leeft dit in hun seksuele fantasie. Zij noemen dat rapeplay.

Uiteraard speel je dit spel (en alle rollenspellen!) met wederzijdse toestemming en geef je vooraf duidelijk je grenzen aan. Maar tijdens het spel kan het er dus hard aan toe gaan.

Attributen en kleding

Het rollenspel kan zeer bevrijdend werken. Je kruipt in een andere huid, je bent even iemand anders. Je doet dingen die je normaal niet zou doen. Het gebruik van attributen (denk aan handboeien, zwepen, stethoscoop) die je kan gebruiken in bepaalde rollenspellen is erg spannend en helpt mee in de beleving. Het helpt je beter in te leven in je rol, waardoor ook de emotie echter is.

Ook kleding maakt natuurlijk een grote indruk. Als je speelpartner er daadwerkelijk uit ziet als een zuster, serveerster, schoolmeisje of iets anders, dan is het allemaal een stuk realistischer om op te gaan in de rol.

Dominantie en onderdanigheid

Het rollenspel waarbij dominantie en onderdanigheid de boventoon voert kan in vele vormen doorgevoerd worden. Soms zelfs in een 24/7 situatie. Waarbij één altijd de dominant is en de ander altijd onderdanig. Ten alle tijden.

Waarbij de onderdanigheid zich dus ook niet alleen beperkt in huis. Ook hier spreek je dan over een rollenspel maar dan is het ook een way of life.

Hoever je een spel wilt doorvoeren ligt helemaal aan jullie zelf. Maar vergeet niet dat schoonmaken ineens een hele andere dimensie krijgt als je het moet doen!

Dokter en patiënt spelen (Nursing)

Dokter spelen met een patiënt is een hele populaire, zeker als daar ook nog eens echte instrumenten gebruikt kunnen worden. Dit spel noemt men Nursing. De patiënt wordt vaak volledig lichamelijk onderzocht. Als jouw dokter of zuster voor jou zeer aantrekkelijk is, kan je voorstellen dat er een enorme sexuele lading is. En dit scenario geeft ook ruimte voor pijnprikkels. De dokter zal je soms nu eenmaal even pijn moeten doen om je beter te maken 😉

Meesteres Vernice - Dokter in een rollenspel

Cuckolding

Dit is in de praktijk altijd al een intens rollenspel. Want bij cuckolding heeft de vrouw sex met andere mannen. Meer daarover hebben we al eerder geschreven in het artikel dat je kan lezen door hier te klikken.

Leraar en leerling als rollenspel

Ook dit komt je vaak tegen. Een rollenspel waarbij de leerling tijdens de les fouten maakt of niet goed oplet. De leraar/lerares zal dat moeten afstraffen natuurlijk. Het schoolmeisjes uniform en een stevige liniaal is al een goede start van het spel!

Rollenspel - Lerares leerling

Gevangene en Cipier als rollenspel

Mensen spelen dit soms levensecht na, met een echte kooi en handboeien. Je kan dit ook in een wat middeleeuwse versie spelen, waar marteling, bondage e.d. goed in te verwerken is.

Daar kan ook eenzame opsluiting een deel van zijn, daar hebben we al eens eerder over geschreven. Klik hier voor dat artikel.

Hoer en pooier

Er zijn genoeg stellen die in de nachtelijke uurtjes transformeren tot pooier en hoer. Alle gene worden dan opzij gezet en beide laten zich van een andere kant zien. Een oorsprong kan zijn dat de vrouw in een relatie graag geneukt wil worden door anderen en dat de man dit ook opwindend vind om te zien.

Ageplay

Letterlijk vertaalt is het een leeftijd-spel. Waarbij een volwassen persoon doet alsof hij of zij een kind is. En een ander die graag de controle heeft over het ‘kind’. Dat komt voor in vele vormen, waarbij het ‘kind’ een tiener, kleuter of baby speelt. De aantrekkingskracht van ageplay is vaak dat er een liefdevolle, zorgzame en intieme relatie is.

Ponyplay

Hier heb je een volwassen die zich gedraagt als een paard/pony. In het spel zijn er verschillende vormen mogelijk. Een onderdeel kan dressuur zijn waarbij de pony geleerd wordt om te bewegen zoals het hoort. De machtsverhouding is zeer duidelijk, en rijzwepen vormen hier een groot onderdeel in natuurlijk.

Rollenspel Nursing kamer - SM Studio AntwerpenStudio met SM kamers voor rollenspel

Goed, je hebt een rollenspel dat jou aantrekt. Je hebt al de passende kleding en ook allerlei accessoires om het levensecht te maken. Maar de locatie is nog jou slaapkamer of een hotelkamer. Dan ben je mogelijk wat beperkt in je speelruimte. Er zijn in Nederland en België meerdere studio’s waar je voor enkele uren een ruimte kan huren. Het maakt je fantasie nog levendiger, als je als gevangene ook echt in een kooi opgesloten wordt. Of als je als patiënt gevraag wordt je uit te kleding in een ruimte die volledig is ingericht als een dokterspraktijk.

 

Je fantasie is het belangrijkste, maar de attributen, kleding én locatie kunnen je pas echt laten opgaan in het spel met uiteindelijk een ultiem genot!

1 gedachte over “Rollenspel in BDSM”

Reacties zijn gesloten.