Mummificatie

Een basis mummificatie is leuk, makkelijk en goedkoop. Het maakt de sub machteloos en immobiel waardoor deze even uit de werkelijkheid weg kan glijden. Problemen worden vergeten, de sub kan de Dominant(e) alles toevertrouwen. De Dom(me) beleeft plezier aan het hebben van totale controle, het gevoel dat hij/zij aan de sub geeft en van de speelmogelijkheden die er zijn tijdens een mummificatie. Er worden in dit artikel twee basismethodes van mummificatie besproken. Hierbij wordt het hoofd buiten beschouwing gelaten. Het hoofd van de sub kan je op vele manieren betrekken bij een mummificatie, maar hiervoor moet je goed weten wat je doet en veel voorzorgsmaatregelen nemen. Er moeten bijvoorbeeld grote gaten gemaakt worden voor de neusgaten en mond (kleine willen nog wel eens dichtgaan). Deze technieken worden in dit artikel niet behandeld. Begin hier dus pas aan als je je bewust bent van waar je mee bezig bent en jezelf hierin ook volledig vertrouwt! Het oorspronkelijke artikel Mummification is van Gil Kessler.

Voorbereiding

De bekendste manier om iemand te mummificeren is met huishoudfolie. Je hebt ongeveer tien meter nodig, maar dit kan natuurlijk ook meer zijn, afhankelijk van het aantal wikkelingen dat je wilt maken. Het handigste is om naar dikke folie te zoeken, dat niet steeds scheurt tijdens het mummificeren. Je kan naast de folie ook met ducttape werken, het gebruik van verschillende kleuren kan een erg mooi kunstwerkje opleveren. Eventueel kan nog een hoofdmasker, twee kleine bolletjes katoen en verband worden gebruikt. Leg vast handdoeken klaar voor na de mummificatie. Zorg ervoor dat de sub niet kan omvallen tijdens de mummificatie! De sub moet volledig op de Dom(me) kunnen vertrouwen. Je kunt hiervoor een derde persoon betrekken bij het spel, maar als dit niet mogelijk is zijn er twee andere mogelijkheden: (1) wikkel de sub van boven naar beneden eerst in tot aan de heupen, leg de sub vervolgens op een kussen/bank om de benen af te maken of (2) gebruik een bondage om het evenwicht van de sub te behouden (alleen voor deze optie kiezen als je ervaring hebt met bonderen). Na het inwikkelen kun je deze weer voorzichtig verwijderen.

Voorzorgsmaatregelen

In dit artikel zal niet in worden gegaan op het betrekken van extra ‘hulpmiddelen’ in de mummificatie zoals mondknevels, katheters of adempijpjes. Wil je dit toch doen, doe dit dan alleen als je veel ervaring hebt met mummificatie en weet welke maatregelen je moet nemen om de veiligheid van de sub te garanderen. Zorg er altijd voor dat je een veiligheidsschaar (ook wel een chirurgische schaar genoemd, met een bot einde) in de buurt hebt en wees alert en voorzichtig bij het gebruik hiervan. Zorg ervoor dat de mond en neusgaten onafgedekt blijven zodat er geen ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Omdat de sub niet kan bewegen is het belangrijk om regelmatig te controleren of alles goed gaat.

Laat de sub voordat je begint nog wat drinken en naar de toilet gaan. Als je de mummificatie lang wilt laten zitten, geef de sub dan af en toe voorzichtig wat te drinken (m.b.v. een rietje) tijdens de mummificatie. Hiermee voorkom je uitdroging, de sub zal overvloedig zweten. Nog een tip: stop wat zachts tussen de knieën en enkels van de sub als deze elkaar raken wanneer de sub zijn/haar benen tegen elkaar aan heeft. Bij een strakke mummificatie zorgt dit weleens voor ongewenste pijntjes. Als de sub ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch in paniek raakt, breng hem/haar dan zo snel mogelijk op zijn/haar gemak, verwijder eventuele maskers en laat de gemummificeerde hardop van tien tot ëën tellen om de ademhaling onder controle te krijgen.

De mummificatie

Laat de sub beide armen omhoog houden. Begin bij een schouder aan de rugkant. Ga over de schouder naar de voorkant, over de borst en onder de oksel aan de andere kant door. Dan ga je over de rug, richting de andere kant. Weer onder de oksel door, over de borst, naar de andere schouder. Zo kun je de schouders het best mummificeren. Eventueel kun je voordat je de borst bedekt, op de tepels en genitaliën van de sub katoenen bolletjes leggen. Op deze plekken druk je als je klaar bent met de mummificatie makkelijk door de huishoudfolie heen. Druk een paperclip in het katoen, scheur voorzichtig een rondje uit de huishoudfolie en verwijder de bolletjes. Op deze manier zijn tepels (of borst) en eventueel genitaliën van de sub vrij om je favoriete speeltjes op te gebruiken.

Wikkel de armen en benen van de sub afzonderlijk van elkaar in, van boven naar beneden. Zo raakt er nergens huid andere huid als de mummificatie klaar is. De mummificatie moet lekker strak zitten opdat het niet afglijdt. De huishoudfolie moet veel overlappingen maken.  Laat de sub zijn/haar armen langs zijn/haar lichaam leggen en zijn/haar benen bij elkaar doen (denk aan iets zachts tussen de enkels en knieën). Begin rond de schouders en werk naar beneden. Zorg ervoor dat de sub zijn/haar adem inhoudt als je bij de borst bent, zodat er ruimte overblijft om te ademen als hij of zij gemummificeerd is. Je kunt de genitaliën van de sub onbedekt laten door de huishoudfolie te draaien als je net boven en onder de genitaliën bent. Ga verder met de mummificatie tot aan de voeten van de sub.

Om de mummificatie te verstevigen kun je ervoor kiezen om nog enkele (losse) stroken ducttape aan te brengen. Goede plaatsen daarvoor zijn bijvoorbeeld onder en boven de borst, onder en boven de genitaliën, boven de knieën en enkels. Zorg ervoor dat de tape nergens in direct contact komt met de huid! Bedenk dat het losmaken van een mummificatie met ducttape een stuk lastiger is dan alleen folie, je doet er veel langer over. Haast je niet als je bezig bent met mummificatie. Het is een bezigheid die tijd vergt: het kan zo een half uur in beslag nemen, of nog veel langer, zeker als er veel wordt gesproken tijdens de mummificatie.

In plaats van ducttape kun je ook zoeken naar gekleurd folie. Deze kun je over de basismummificatie aanbrengen, waarbij je bijvoorbeeld aan de voorkant telkens de folie kan draaien om een mooi patroon te krijgen. Je kunt nog een simpele bondage aanbrengen over de mummificatie. Gebruik je fantasie. Je kunt met de sub spelen of hem of haar gewoon neerleggen (misschien met oordopjes in), zodat de sub wegglijdt naar subspace. Check regelmatig of alles goed gaat met de sub. Je kunt een mummificatie ongeveer twee uur laten zitten, daarna is het verstandig de mummificatie los te maken in verband met het ademen van de huid.   Een andere mooie manier om je sub te mummificeren is met verband. Deze kun je in apotheken en in sommige drogisterijen vinden. Hier zul je wel veel van nodig hebben, omdat het verband veel minder breed is dan huishoudfolie. Zoek daarom naar het breedste verband dat je kan vinden.

Einde van het spel

Blijf de sub ondersteunen als je de mummificatie los wikkelt of doorknipt met een veiligheidsschaar. Het makkelijkst is om de sub hierbij te laten liggen. Haast je niet tijdens het verwijderen van de mummificatie, veel te vaak krijgt het einde van een spel niet de aandacht die het nodig heeft. Verwijder ook een eventueel hoofdmasker, maar laat de sub de ogen dicht houden. Gebruik zachte handdoeken om de sub af te drogen; hij of zij zal flink gezweet hebben. Hou de sub vast, knuffel hem/haar, en laat hem of haar rustig ‘terug op aarde’ komen. Als de sub vraagt om opnieuw ingewikkeld te worden, zeg dan maar dat je de huishoudfolie eerst moet strijken. De sub zal hier een andere keer voor terug moeten komen.