Low budget tips voor de SM doe het zelver…

Huis-tuin-en-keuken-bdsm-attributen

Voor bdsm en sm zijn er namelijk een heleboel attributen die je kunt gebruiken. Met wat fantasie kun je een groot aantal alledaagse gebruiksvoorwerpen inschakelen. Tijd voor een overzicht:

 1. Je eigen prachtige lijf

Het gebruiksvoorwerp dat je altijd bij de hand hebt! Zonde om daar geen gebruik van te maken. Voor veel fijne spelletjes heb je immers geen attributen nodig, maar volstaat het om creatief om te gaan met je eigenste zelve. Want je kunt heel wat doen met je lichaam: likken, zoenen, bijten (zachtjes plagend of venijnig hard), aaien, masseren, knijpen, kietelen, slaan, schoppen, trekken, knuffelen, spuwen en nog zoveel meer. En dat natuurlijk op alle mogelijke plekken. Elk plekje op het lijf van je geliefde is een plekje waarop jij (mits toestemming uiteraard) je lusten kunt botvieren.

 1. Wasknijpers

De meest voor de hand liggende tepelklemmen. Al kun je ze natuurlijk ook op andere plaatsen klemmen, zoals op zijn balzak, penis of oorlelletjes. Vaak zijn plastieken wasknijpers wat venijniger dan de houten variant, maar dat is iets wat je zelf kunt uitproberen natuurlijk!

 1. Kleerhangers mét klemmen

Je kent ze wel, de kleerhangers om je jurk of broek in de plooi te houden. Maar als kleding ermee geklemd kan worden, kun je er ook andere dingen mee klemmen…

 1. Houten lepels, een lat, de ‘klopper’…

In de keuken vind je genoeg om je partner al dan niet subtiel slaag mee te geven. Bijna alles wat handig is om mee te koken, is ook handig om mee te slaan. Met uitzondering van messen natuurlijk. Maar die zijn dan weer heel geschikt om de spanning mee op te drijven. Het kan namelijk erg opwindend zijn om het staal van een mes langs je huid te voelen glijden.

 1. Een pingpongbatje

Minder voor de hand liggend, maar even handig om mee te slaan. De ovalen vorm van het batje veroorzaakt een heel ander gevoel dan de bovenstaande lepels en consorten. Bovendien heb je bij een pingpongbatje twee mogelijkheden: of je gebruikt het zoals het is, of je haalt er het rubberen beschermlaagje zorgvuldig af. Ik moet je niet vertellen wat het hardst aankomt.

 1. Veters, een das, een panty, sjaals, …

Allemaal kledingstukken die geschikt zijn om je geliefde mee vast te binden. Sommige raken wat moeilijker uit de knoop, zoals de panty, maar in dat geval biedt een schaar een uitweg.

 1. Een leren riem, de halsband van de hond

Je raadt het al, ideaal om te gebruiken als alternatieve zweep. Mits het juiste gebruik kan deze minstens even effectief zijn.

 1. Een oude, degelijke ‘zwabber’

Deze dweilachtige is uitermate geschikt voor het zachtere spank-werk. Je kunt ermee slaan, maar de klappen komen een stuk minder hard aan. Het is uiteraard helemaal leuk om deze zachtere slagen af te wisselen met slagen van een venijniger exemplaar.

 1. Kaarsen

Want kaarsvet is nu eenmaal een ideaal goedje om sexy pijn te veroorzaken. Je gebruikt hier het best witte kaarsen voor, want daar zitten geen schadelijke stoffen in. Als je niet te lang wil wachten, kun je ook kiezen voor waxinelichtjes (de zogenaamde theelichtjes, die vaak te koop zijn per honderd stuks, kwestie van wat op voorraad te hebben). Deze ‘smelten’ sneller, waardoor je ook sneller aan de slag kunt.

 1. Een haarborstel

Behalve dat 100 keer een borstel door je haar halen voor je gaat slapen van Melissa P. een erotisch boek is, is die simpele haarborstel nog op meerdere manieren aan geile seks gelinkt. Want je kunt met die borstel zoveel meer dan gewoon je haar borstelen. Zo is hij ook uitermate geschikt voor het betere slagwerk tijdens een portie bdsm. Experimenteer met de verschillende soorten borstels die je vast en zeker door je huis hebt slingeren.

 1. IJsblokjes

Ook onverwachte, hevige koude kan pijn veroorzaken. Het is niet voor niets dat niemand graag diepgevroren erwtjes tegen uhm, zijn erwtjes geduwd krijgt. Tijd om daar eens in bed gebruik van te maken.

 1. Een plumeau of blushkwast

Het hoeft immers niet altijd kommer en kwel te zijn! Met een plumeau of met make-upborstels kun je je partner zachtjes strelen. Bij voorkeur als hij/zij vastgebonden en geblinddoekt is.

 1. Tandenstokers of satéstokjes

Deze zijn dan weer perfect om elkaar kleine pijnprikkels te geven. Prik gewoon zachtjes op de huid, zodat je de spanning voelt toenemen. En als je sub echt ongehoorzaam is geweest, kun je het stokje natuurlijk ook door de huid duwen.

 1. Een hondenbench

Als je wat extremer wilt gaan met bdsm, kun je elkaar opsluiten. In de hondenbench bijvoorbeeld. Afhankelijk van de grootte van je sub natuurlijk.

 1. Een elektrische vliegenmepper

Dit moderne toestelletje geeft beperkte elektrische shocks en kan dus tijdens het bdsm-spel van pas komen. Pas wel een beetje op waar je dit gebruikt. Op de billen kun je weinig verkeerd doen.

 1. Schuursponsjes

Je kent ze wel, die ijzeren gevallen die je gebruikt om de barbecue schoon te krijgen. Heel venijnig, inderdaad. Dus met wat creativiteit kunnen ook die ingezet worden tijdens het betere bdsm-spel.