Klemmen

Klemmen op SMDOME(bijna) Iedereen heeft het wel eens gedaan, een wasknijper op de huid zetten en ontdekken hoe het voelt. Of denk maar eens aan de twee saté-prikkers met aan elke kant een elastiekje die je kunt verschuiven. Vooral als de klem van de huid wordt gehaald kan dit een pijnscheut veroorzaken die door je hele lichaam siddert. Het is relatief gezien een makkelijk speeltje in de omgang, je hebt ze vaak al in huis en het is nog leuk ook! Maar… wat weten we er nu werkelijk vanaf? Hoe kan je veilig spelen met klemmen zonder dat de huid kapot gaat? Hoe voorkom je het oplopen van een infectie door een vieze klem? Al deze vragen hoop ik te beantwoorden met deze vertaling en bewerking van het artikel Clamps door Raven Shadowborne.

Algemeen

Klemmen op SMDOMEEr zijn vele soorten klemmetjes om tepels, buitenste en binnenste schaamlippen, scrotum, penis, clitorus of andere lichaamsdelen mee te klemmen. Sommige daarvan zijn speciaal gemaakt voor dit doel. Maar ook voorwerpen die je vaak in en rondom je huis tegenkomt kun je ervoor gebruiken, denk aan wasknijpers en paperclips. Klemmen op SMDOMEEr bestaan verschillende soorten klemmen zoals de alligator (schroefdraad type met/zonder getande randen, de tweezer (klemt meer naarmate er een knip overheen wordt geschoven, meestal erg lang, bijvoorbeeld sateprikkers met elastiekjes aan de uiteinden die kunnen verschuiven) en de clover (erg strak en zwaar). Sommigen zijn afgewerkt met rubber om de huid te beschermen. Klemmen kunnen veel verschillende soorten sensaties geven, van milde druk tot onverbloemde pijn. Klemmen op SMDOMEMen moet echter wel voorzichtig zijn met hoe strak de klem op de huid wordt gezet. Hoe strakker de huid wordt samen gedrukt, hoe minder lang de klem op de huid kan blijven zitten zonder weefselschade op te lopen. Klemmen verminderen of kunnen zelfs de bloedtoevoer geheel stoppen naar het geklemde gebied. Ondanks dat ze misschien niet pijn doen tijdens het dragen, zal het gebied wel pijn doen bij het verwijderen van de klemmen. Het bloed zal dan weer snel gaan stromen.

Oplettendheid is geboden

Strakke klemmen kunnen niet langer dan ongeveer 20 minuten blijven zitten. Sommige klemmen kunnen, als ze te lang blijven zitten, de huid snijden en in het ergste geval het geklemde deel laten afsterven, zoals bijvoorbeeld de tepels of clitoris. Dit komt niet vaak voor, maar het is mogelijk dus belangrijk om even bij stil te staan. Klemmen kunnen ook keuzingen veroorzaken die niet direct zichtbaar zijn. Als de bloedtoevoer stil gelegd wordt kan er schade en zelfs afsterving optreden van het weefsel. Ook kunnen ze ongevoeligheid veroorzaken als ze frequent en voor langere periodes gebruikt worden.

Knijpers op een natte huid. Kan dat?

Ja dat kan. Maar let wel op: klemmen die op een natte huid worden toegepast zullen stevig vast blijven zitten. De vochtigheid zal een verbinding maken tussen de oppervlakte van de klem en de huid die ze vast houdt. Bij houten wasknijpers is deze verbinding zelfs zo sterk dat de knijper vast blijft plakken aan de huid en bij verwijdeirng de huid kan afschuren. Bij klemmen met een rubberen laagje kan hetzelfde gebeuren. Om een klem te verwijderen die op deze manier aan de huid vast zit, is het het beste de huid tegen te houden en de klem rustig van de huid te verwijderen. Te snel de klem wegtrekken of losrukken kan ervoor zorgen dat de huid mee komt.

Hoe maak je ze schoon en controleer je voor begint met spelen?

Klemmen die van poreuze materialen worden gemaakt (zoals houten wasknijpers) en die zijn toegepast op een gebied waar ze in contact zijn gekomen met lichaamsvloeistof moeten na gebruik verworpen worden en niet opnieuw worden gebruikt. Houten wasknijpers zijn erg moeilijk om te steriliseren en zijn een goede broedplaats voor bacteriën. Opnieuw gebruiken kan een infectie veroorzaken bij degene die ze opnieuw draagt. Ze kunnen echter wel gekookt worden om te steriliseren, maar dit zal ze waarschijnlijk zo goed als ruïneren. Plastic wasknijpers kunnen wel schoongemaakt worden maar de veren kunnen na een tijdje gaan roesten. Het schoonmaken van klemmen hangt dus af van het materiaal. Controleer periodiek (en altijd voor gebruik) de klemmen op scherpe randen, roest en andere tekenen van vervallenheid. Als je deze tegenkomt, gebruik de klemmen dan niet. Repareer of vervang ze in dit geval.

Na al deze informatie kun je beginnen met spelen!

Als je een klem aanbrengt op het lichaam, neem dan voorzichtig een stukje huid en trek dit rustig van het lichaam af. De klem moet worden geplaatst op het weggetrokken stukje vel, niet de huid die tussen de vingers is geknepen. Op tepels betekent dit op de basis van de harde tepel, niet op het puntje van de tepel zelf. In andere woorden, niet op de tepel zelf maar op de aureool, het gekleurde deel rondom de tepel. Voor de clitoris betekent dit de basis van de clit waar die het lichaam ontmoet, niet de clit zelf. Voor de clitoris is het het beste niet de clitorishoed weg te schuiven aangezien deze bescherming biedt aan de clit zelf. De clit is erg gevoelig en het vastklemmen hiervan kan erge pijn veroorzaken of zelfs de zenuwen beschadigen en er kan een vermindering optreden van de algemene gevoeligheid. Ruk ook nooit een klem los die strak op de clit zit, de huid die de clit vormt kan hierdoor scheuren of zelfs helemaal losraken. Klemmen op het scrotum moeten op de huid worden gezet en niet op de zeer gevoelige en tere weefsels die de testikels binnen het scrotum maken.

Klemmem – Tot slot

Klemmen kunnen een geweldige toevoeging zijn aan het spelen en het gebruik ervan is vrij makkelijk te leren. Veel nieuwe mensen die aan BDSM beginnen, beginnen met klemmen die ze in het dagelijks leven tegenkomen zoals wasknijpers. Ze kunnen vele sensaties tot stand brengen en kunnen zelfs de intensiteit van een orgasme verhogen. Met wat voorzichtigheid en verbeelding kunnen klemmen gebruikt worden op verschillende plezierige manieren.

Speel veilig en veel plezier ermee!

Kijk voor een mooie collectie klemmen op shop.smdome.com/tepelklemmen-bdsm

1 gedachte over “Klemmen”

Reacties zijn gesloten.